Logg på
a  a  a |  RSS RSS |  Engelsk English |  Sámegiella Sámegiella

[Logo: Fylkestinget i Nord-Trøndelag]
Du er her:  Skip Navigation LinksGrong videregående skole > Utdanningsprogram > Sportsfiskelandslinja

Sportsfiskelandslinja


 

Sportsfiskelandslinja er et treårig utdanningsløp innen naturbruk som gir generell studiekompetanse med fokus på kyst-, innlands- og laksefiske. Opplæringa skjer i nært samarbeid med næringslivet og forsknings- og utviklingsmiljøene knyttet opp til sportsfiske.

Sportsfiskelandslinja vil du lære mye om kyst-, innlands- og laksefiske. Vi prioriterer å legge mesteparten av undervisningen nede ved elva, i fjellet eller på kysten i fiskesesongen.
I hovedsesongen vil vi ha fokus på at du skal få mange fiskeopplevelser og mye fiskerfaring
både i inn- og utland. Utenfor fiskesesongen vil vi prioritere mer teoribasert undervisning som fluebinding, navigasjon, språk, redskapslære, fellesfag som matte, norsk osv.

Vi starter hvert skoleår med å dra på en 3 dagers ”bli kjent-tur”, der innholdet er alt fra sjøfiske og fjellklatring til kamskjelldykking. To uker hvert skoleår vil du være utplassert i en bedrift innen fagfeltet sportsfiske. Det kan være en sportsfiskebutikk eller en reiselivsbedrift.

Det er viktig med spisskompetanse for å kunne gi kundene et optimalt opplevelsesprodukt, og for å være ettertraktet som guide på arbeidsmarkedet. Derfor kan du i løpet av 2. og 3. skoleår velge et hovedtema du kan fordype deg i. Du kan velge mellom kystfiske, laksefiske eller innlandsfiske.

Sportsfiskelandslinja, hvor drømmer blir til virkelighet!

 

Grong videregående skole

Adresse: Idrettsveien 34, 7870 Grong

Tlf: 74 17 44 44

E-post: postmottak.grongvgs@trondelagfylke.no